Qui som?

Cristianisme i Justícia és un Centre d’Estudis dedicat a la reflexió social i teològica.

Va ser creat el 1981, promogut pels jesuïtes de Catalunya, com a resposta  a la tasca prioritària “del servei de la fe i la promoció de la justícia”.
Agrupa un equip interdisciplinari format per més de 80 professors/es de ciències socials i de teologia, i de professionals i experts que estan en contacte directe amb les realitats socials.

El nostre objectiu és contribuir a la TRANSFORMACIÓ d’aquelles realitats generadores d’injustícies, per avançar cap a un món més humà i més just, i una Església més al servei dels pobres en COL·LABORACIÓ amb altres persones i entitats amb objectius semblants. Per assolir aquest objectiu ens basem en una REFLEXIÓ social i teològica que:

a)      analitzi amb rigor,

b)      denunciï des del compromís i

c)      proposi alternatives.

Què fem?

El treball de Cristianisme i Justícia es realitza sobretot en dos nivells:

  1. Estudi i reflexió interdisciplinària a través de seminaris interns i grups de treball.
  2. Difusió mitjançant cursos, conferències, xarxes socials, i sobretot els nostres quaderns que arriben a més de 45.000 persones arreu del món.

Per continuar amb aquesta tasca, els col·laboradors i col·laboradores del bloc dinamitzen aquest espai de diàleg i interacció mitjançant els seus articles i posts sobre qüestions socials i/o teològiques, locals i globals.

El caràcter col·laboratiu d’aquest espai a la xarxa ens proporciona un major dinamisme en l’intercanvi d’idees i de parers.

A més, el bloc ens permet comunicar-nos en diverses direccions i establir una relació més directa i simètrica amb les persones que ens llegeixen.