Cristianisme i Justícia. Tots els dies, rebem notícies relacionades amb l’enorme crisi que estem patint i les seves conseqüències socials. Aquesta successió de males notícies pot dur-nos al  desànim, al catastrofisme o al fatalisme de creure que davant d’aquesta situació no hi ha res a fer. Sembla com si no hi haguessin altres sortides fora d’aquelles que passen per retallar els drets socials i l’afebliment dels més pobres.

Davant d’aquesta situació, volem fer aquí una proposta que neix d’una convicció: tots, i d’una manera especial els cristians, som convidats a donar esperança. Som cridats a l’acció, a implicar-nos davant la injustícia, a crear a partir d’allò que no és perfecte. Si es vol dir en paraules de l’evangeli: som cridats a ser “sal de la terra”.

Per aquest motiu, és important que, avui, més que mai, ens convoquem al voltant de l’esperança. En els temps que  corren, fer una crida a l’esperança és gairebé un acte revolucionari, cal que entre tots i totes anem esquerdant els murs que ens imposen i que ens duen a la pèrdua de cohesió social o a la subordinació de tots els àmbits de la societat als interessos del mercat.

Una proposta-crida des de Cristianisme i Justícia

A partir d’aquesta convicció i aprofitant que entrem en temps d’Advent, des de Cristianisme i Justícia volem posar en marxa una iniciativa senzilla però que ens il·lusiona i ens compromet. Us volem convidar a compartir amb nosaltres testimonis sobre iniciatives i accions que conegueu de primera mà i que animin a l’acció i a l’esperança. Portem 30 anys de compromís amb la reflexió sobre la fe i la justícia, i ara pensem que és més necessari que mai  fer una petita crida a l’acció.

Per això, durant aquest Advent, presentarem cada divendres al nostre bloc un testimoni que ens doni a conèixer una iniciativa concreta.

Quin tipus d’iniciatives busquem?

– Busquem iniciatives que siguin senzilles i locals. Digueu-nos breument en què consisteixen, com va néixer la idea, que es buscava amb elles…

– Busquem iniciatives de carn i ossos, basades en experiències o accions personals. Perquè ens cal posar cara i noms a les accions, si realment volem convocar a una esperança i a una solidaritat autèntiques.

– Busquem iniciatives preferentment de caràcter col·lectiu. Davant l’individualisme ferotge al qual apunta la nostra societat, és important que mostrem projectes que, partint d’una idea comunitarista, convidin a fer front a la crisi fent servir la solidaritat i la intel·ligència col·lectiva. Per nosaltres també és important conèixer si algunes d’aquestes iniciatives parteixen de llocs eclesials, ja que ens cal mostrar també que en aquest hivern eclesial s’estan movent molts i senzills gestos d’esperança.

– I sobretot busquem iniciatives que davant un context desolador, mostrin que tots podem fer alguna cosa, per petita que sigui.

Fem nostre el poema que va escriure Pere Casaldáliga:

És tard
però és la nostra hora.

És tard
però és tot el temps
que tenim
per a construir el futur.

És tard
però som nosaltres
aquesta hora tardana.

És tard
però és matinada
si insistim una mica.

Busquem, en definitiva recopilar i difondre experiències d’aquest tipus que animin a l’acció i a la seva possible rèplica en diferents llocs: barris, associacions, parròquies, comunitats cristianes… Històries que animin a descobrir el rostre més solidari de la nostra societat i la nostra Església.

Estem convençuts que al costat dels silencis, que a vegades en el cas de l’Església se’ns fan incòmodes i incomprensibles, existeixen moltes iniciatives que mereixen ser explicades i conegudes. I és que cal continuar amb el profetisme i la denúncia, però al mateix temps cal complementar-lo amb una crida a l’esperança

Com puc col·laborar amb la iniciativa?

De diverses formes:

– Fent-nos arribar les vostres experiències a gastarlavida@fespinal.com Durant el temps d’Advent (i en funció de la resposta que tingui aquesta convocatòria seguirem més endavant), donarem a conèixer alguns testimonis.

– Ajudant-nos a difondre tant aquesta crida com les experiències que anem penjant al nostre bloc.

Moltes gràcies pel vostre suport!


DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here