Cristianisme i Justícia.  Des de CJ ens solidaritzem amb la vaga general convocada per la Confederació Europea de Sindicats per al dia 14 de novembre. Creiem que hi ha motius suficients que justifiquen una convocatòria d’aquestes característiques, i així ho hem anat exposant durant els darrers mesos al nostre bloc i a través de les publicacions. Vivim un moment excepcionalment greu, per tot el que comporta d’injustícia i dolor per a multitud de persones.

Fem nostres les paraules del comunicat  dels companys jesuïtes de Loiola.

«(…) No ens conformem amb el món que  vivim. Considerem que no és just i aspirem a transformar-lo amb l’objectiu de què totes les persones, plenes de dignitat i drets, tinguin la possibilitat de decidir el que volen ser, posant la persona i la solidaritat al centre de les seves preocupacions. (…) Hem comprovat el patiment que han generat les polítiques d’ajustament econòmic. Després de la generació de deute sobirà que ha de ser pagat amb l’esforç de tota la ciutadania, segueixen automàticament retallades en la despesa pública, principalment en la despesa social. Avui dia a Espanya el deute públic ha crescut tant pel dèficit de les comptes públiques com per la transferència d’enormes deutes privats, en concret dels bancs. (…) Aquestes polítiques no tenen per objectiu aconseguir un futur millor per a tots i totes, sinó aprofitar la crisi per a que les condicions socials dels països del sud d’Europa s’assemblin cada vegada més a les dels països empobrits (…). Tanmateix, la nostra societat europea és solidària. Ho creiem fermament. Ho demostra cada dia assumint a la família, amistats i veïnatge la cura de les persones que van caient en l’atur, l’exclusió, la pobresa. Ho demostra mobilitzant-se en contra dels desnonaments, mostra de la immoralitat del poder econòmic (…) Apostem per seguir buscant alternatives econòmiques i polítiques que facin créixer l’equitat i la inclusió de tots i totes a la nostra societat (…)».

En aquest context, ens reafirmem en el nostre compromís com a centre d’estudis de seguir reflexionant i aportant llum a les causes i conseqüències de la situació que vivim, confiats que aquesta reflexió pugui ser en el futur llavor de transformació.

Aquests són alguns dels articles publicats aquest darrer any al bloc que posen sobre la taula múltiples raons per aquest 14N:

–        Sobre la reforma laboral i la pèrdua de drets dels treballadors

–       Sobre les retallades en sanitat i educació

–       Sobre políticas d’habitatge

–       Sobre fiscalitat i solidaritat

Finalment, ens fem també ressò del comunicat publicat pels Obrers Cristians de Portugal i España davant la jornada europea del 14-N i del darrer post publicat per Oscar Mateos: 14N: Más motivos que nunca para una huelga general.


DEIXA UN COMENTARI

Introdueix el teu comentari.
Please enter your name here